Index Vakbarát Hírportál

Egyre több multi engedélyezi a home office-t a delta miatt

2021. október 3., vasárnap 08:54

A delta variáns újabb hullámot indított el az Amerikai Egyesült Államokban. S bár úgy tűnt, hogy a csúcs a múlt hónapban volt, ám az új fertőzések átlaga az utóbbi hét napban meghaladta a 114 ezret, a halálozások aránya is a legrosszabb március óta.

A PwC a minap bejelentette: engedélyezi csaknem 40 ezer amerikai alkalmazottjának a távmunkát.

Számos meghatározó amerikai cég; például az Apple, az Amazon, a Google, a Microsoft törölte azon terveit, hogy dolgozóit irodai munkára kötelezze. A pénzügyi cégek közül a Goldman Sachs előírta alkalmazottjainak a vakcina felvételét az irodai munkához, ezt a gyakorlatot követi a Morgan Stanley és a Citigroup is.

Az amerikai nagyvállalatok próbálják kiötölni, miként csábíthatnák vissza alkalmazottaikat az irodákba, miután a pandémia miatt a home office elterjedtté vált. Ezt az információt a CNBC műsorában osztotta meg a nézőkkel Jim Cramer szakértő, aki gyakran beszél üzletemberekkel erről a kihívásról. Utóbbi szerint a vállalatvezetők litániákat zengenek arról, hogy képtelenek megszervezni a munkavállalók visszatérését a munkahelyeikre. Szerinte ez egy örökzöld téma.

Cramer szerint az emberek félnek visszatérni az irodákba, attól tartanak, megbetegednek a vírustól. Ha az emberek már kevésbé félnek, akkor indulhat be újra az irodai munka. Ebben segíthetnek azok a tabletták is, amelyeket a koronavírus ellen fejleszt ki több gyógyszergyártó. Nem kevesen vannak ugyanis azok, akik ódzkodnak a védőoltás felvételétől, ám hajlandóak lennének pirulát bevenni a kór ellen.

Rovatok