Index Vakbarát Hírportál

Elon Musk nagyon megsértődött Joe Bidenre

2021. október 3., vasárnap 09:51

Elon Musk az amerikai elnököt kritizálta egy kaliforniai konferencián. A Tesla és a SpaceX megálmodója azt vetette Joe Biden szemére, hogy nem invitálta meg a Fehér Házba, arra a megbeszélésre, amelyen az elektromos járművekről volt szó. A dél-afrikai származású mérnök epésen megjegyezte: miközben például a General Motors (GM), a Ford, a Chrysler kapott meghívót a találkozóra, addig a Tesla nem. Hozzátette: ráadásul a Teslát egyszer sem megemlítve, Biden a GM-t s a Fordot nevezte meg, mint az elektromos autók forradalmának vezető cégeit. Musk jelezte: optimista az elektromos meghajtású autókat gyártó vállalat jövőjével kapcsolatban, írta a CNBC.

A világ második leggazdagabb embere szólt arról is, hogy nem különösebben aggódik a kínai helyzettel, a joggyakorlattal kapcsolatban.

Szerinte a járvány lecsengésével, személyes találkozók révén Kínában a bizalom szintje emelkedhet a tech cégek, illetve a külföldi üzletemberek irányába.

Musk támogatja a nukleáris energia felhasználását. Hozzáfűzte: nem egészen érti, hogy a megújuló energia hívei miért acsarkodnak a a nukleáris energiára.

Rovatok