Index Vakbarát Hírportál

Új helyre került, újra megrongálták George Floyd szobrát New Yorkban

2021. október 4., hétfő 10:26

Megrongálták George Floyd szobrát New Yorkban két nappal azután, hogy új helyre került. A rendőrség keresi az elkövetőt – írja az Independent.

A 2020. május 25-én meggyilkolt fekete férfi aranyszínű szobrát pénteken helyezték át a New York-i Manhattan parkba. A rendőrség közleménye szerint vasárnap délelőtt 10 óra körül egy gördeszkás férfi kente össze szürke festékkel a szobrot és ezt a térfigyelő kamerák is rögzítették.

A hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben, helyi önkéntesek pedig nekiláttak a szobor létisztításának. 

 A szobrot korábban Brooklynban állították ki és egy alkalommal már ott is megrongálták. Akkor fekete festékkel öntötték le és egy, a fehérek felsőbbrendűségét hirdető radikális szervezet logóját rajzolták rá.

A szobor most két másik meggyilkolt fekete, Breonna Taylor és John Lewis szobrával együtt október 30-ig marad a parkban a See Injustice címet viselő kültéri kiállítás részeként. Ezt követően a szobrokat körútja indítják az Egyesült Államokban és számos városban kiállítják. 

George Floyd gyilkosa, Derek Chauvin idén júniusban 22 és fél évnyi börtönbüntetést kapott a fekete férfi megölése miatt.

Rovatok