Index Vakbarát Hírportál

Thorral irtanák a koronavírust Oroszországban

2021. október 4., hétfő 15:04 | aznap frissítve

Bemutatták a Tor (Thor) nevet viselő, elektromágneses jeleket sugárzó készüléket, mely a gyártó szerint képes meggyengíteni és elpusztítani a levegőben szálló vírusokat, így a Covid-19 betegséget okozó SARS-CoV-2-t koronavírust is.

Vaszilij Spak orosz egészségügyi miniszterhelyettes a Krím félszigeti Alustában rendezett Mikrolektronyika 2021 fórumon arról beszélt: a berendezés egyedülálló a világon, sugárzása ötöde egy mobiltelefonénak, és „abszolút ártalmatlan az emberre”. A helyettes tárcavezető azt mondta, hogy napi 15 perces használat védettséget biztosít az új koronavírusos fertőzéssel szemben.

A Thort a Granyit konszern fejlesztette ki. A vállalat honlapján közölt tájékoztatás szerint

A KÉSZÜLÉK A SARS-COV-2 RNS-E ÁLTAL KIBOCSÁTOTT SPEKTRUMMAL ELLENTÉTES HULLÁMOKAT HOZ LÉTRE. A HULLÁMOK „ELHALLGATTATÁSÁNAK” EZ A MÓDSZERE SIKERESEN ELFOJTJA A KORONAVÍRUST.

A berendezés működési elvét Nyikolaj Gyevjatkov akadémikus, a Moszkvai Fizikai és Technológiai Intézet (MFTI) professzora dolgozta ki – teszi hozzá az MTI.

A Granyit szerint a Thor egészségügyi intézményekben történő alkalmazásának eredményei azt mutatták, hogy a kezelés ötödik napján a betegség kialakulását jelző IgM-antitestértékek negatívvá válnak az új koronavírusos fertőzéssel kórházba került betegeknél, és a Covid-19-betegek kórházból való elbocsátásának dinamikája a két-három hetes használat után 30-50 százalékkal megnőtt.

Rovatok