Index Vakbarát Hírportál

Leállt a Facebook, egy férfi azonnal riasztotta a rendőröket

2021. október 5., kedd 18:06

Egy román férfi a 112-es segélyhívót tárcsázta, és elpanaszkodta a diszpécsernek, hogy a Facebook leállása miatt nem tud beszélni a feleségével. A hatóság megpróbálta megnyugtatni, és felvilágosítani arról, hogy ilyen esetekben ne ezt a számot tárcsázza legközelebb – olvasható a Főtér oldalán.

A világ legnépszerűbb közösségimédia-oldalának leállása milliárdnyi emberre volt hatással. Az Index beszámolt róla, hogy ezzel együtt az Instagram és Messenger sem működött október 4-én. A többórás szünet után ismert személyiségek arról számoltak be, hogy élő szóban beszélgettek másokkal, míg sokan örömüket fejezték ki, hogy újra elérhető a Facebook.

A Krassó-Szörény (Caraș-Severin) megyei rendőrség arról adott hírt, hogy őket egy resicabányai (Reșița) polgár hívta fel hétfő este, mert

az volt a panasza, hogy nem megy a Facebook, és így nem tud beszélni a feleségével.

A sokat tapasztalt rendőrök elsőre nem igazán tudták eldönteni, mennyire vehető komolyan a segélykérés, ám szociális érzékenységből jelesre vizsgáztak, mert előbb felkeresték az aggódó férjet, majd elmagyarázták neki, hogy a sürgősségi szám nem igazán erre van kitalálva. Nem büntették meg, pedig megtehették volna a 112-es sürgősségi számmal való visszaélés miatt. 

Rovatok