Index Vakbarát Hírportál

Megmérgeztek egy ukrán parlamenti képviselőt

2021. október 8., péntek 16:45

Mérgezés végzett Ukrajna egyik ellenzéki parlamenti képviselőjével, Anton Poljakovval. A 33 éves képviselő egy taxiban lett rosszul, kihívták hozzá a mentőket, de már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A holttestet kórbonctani vizsgálatra küldték, hogy ezzel megállapítsák a halál okát. A rendőrség később közölte, hogy mérgezés okozhatta az ellenzéki képviselő halálát. Egyelőre nem lehet tudni, hogy ő vett-e be valamilyen mérget vagy megmérgezték, ezt a hatóságok továbbra is vizsgálják. A nyomozók megpróbálják kideríteni, hol tartózkodott és mit fogyasztott halála előtt a politikus.

Anton Poljakov egyéni indulóként Ukrajna északi részén található Csernyihiv megyéjéből került a parlamentbe, ahol a Nép Szolgái frakciójának lett tagja. A kormánypártban nem volt képes azonosulni annak módszereivel, így végül a folyamatos kritikus megjegyzései miatt kitették a frakcióból.

Nem ez az első alkalom, hogy az ukrán parlamentben mérgezéssel támadnak meg egy politikust. Az egyik legemlékezetesebb mérgezés 2004-ben történt, amikor az akkori elnökjelöltet, Viktor Juscsenkót mérgeztek meg dioxinnal − írja a Kárpáthír.

Rovatok