Index Vakbarát Hírportál

Rejtély: karambolozott egy amerikai atomtengeralattjáró, de nem tudni, mivel

2021. október 8., péntek 12:16

ismeretlen objektumnak ütközött az Egyesült Államok egyik tengeralattjárója a Dél-kínai tengeren – jelentették az amerikai hatóságok.

A baleset még szombaton történt, amikor a tengeralattjáró épp fel akart volna merülni. Az amerikaiak azóta sem tudták kideríteni az incidens pontos körülményeit.

Tizenegy ember megsérült a balesetben.

Az Associated Press szerint ketten könnyebben megsérültek, a többiek könnyebb sérüléseket szenvedtek. Mindenkit el tudtak látni még a tengeralattjárón. Ezen felül ők úgy tudják, hogy az USS Connecticut nevű tengeralattjáró szenvedett balesetet, amely aztán Guam felé folytatta útját.

A tengeralattjáróban keletkezett károkat jelenleg is vizsgálják, de eddig úgy tudni, hogy a jármű működőképes maradt és az atomreaktora sem rongálódott meg súlyosan.

A haditengerészet azért csak most hozta nyilvánosságra az esetet, mert nem akarták megzavarni a tengeralattjáró által végzett műveletet. Egy amerikai haditengerészet portál, az USNI News szerint legutóbb 2005-ben ütközött egy amerikai tengeralattjáró víz alatti objektumba. Az az incidens Guam közelében történt és akkor egy tenger alatti hegynek ütközött a jármű, egy ember meghalt a balesetben. 

Rovatok