Index Vakbarát Hírportál

Már huszonkilenc halottja van az oroszországi alkoholmérgezésnek

2021. október 9., szombat 17:55

Huszonkilencre emelkedett az oroszországi tömeges alkoholmérgezés halálos áldozatainak száma – közölte az orosz szövetségi Nyomozó Bizottság.

Az Urál hegységtől délre fekvő Orenburg megye hatóságai pénteken még 17, mérgezésben meghalt emberről számoltak be. A hamisított szeszes ital fogyasztásától több mint negyvenen szenvedtek mérgezést. Sokan közülük kómába kerültek, és meghaltak.

A hatóságok nyomozást indítottak a megyében, hogy eltávolítsák a halálos italokat a boltokból. Addig is felhívták a lakosság figyelmét: az alkoholfogyasztás jelenleg életveszélyes a régióban. Az áldozatok vérében tiszta etanolt találtak. Egyes esetekben a mérgező anyag koncentrációja az áldozatok szervezetében három-ötszörösen meghaladta a halálos adagot.

Az alkoholmérgezéssel kapcsolatban eddig összesen tíz gyanúsítottat vettek őrizetbe. A hatóság Orszk városában megtalálta a raktárat, ahonnan a hamisított alkoholt forgalmazták. Összesen 1279 darab félliteres, zárjegy nélküli, különböző módon felcímkézett, üveg- és műanyag palackokba töltött, alkoholtartalmú terméket foglaltak le – számolt be az MTI.

(Borítókép: nyomozók a mérgezések helyszínén, Orenburg régióban. Fotó: Investigative Committee Of Russia / Reuters)

Rovatok