Index Vakbarát Hírportál

Újabb dróntámadás Szaúd-Arábiában

2021. október 9., szombat 09:31 | aznap frissítve

Tíz ember megsebesült egy robbanóanyaggal megpakolt drón támadásában, amelynek célpontja a szaúdi Kízán város repülőtere volt. Ezt a jemeni katonai konfliktusban részt vevő, szaúdiak vezette katonai koalíció közölte. A sebesültek között van szaúdi, bangladesi, szudáni állampolgár is. A dróntámadás péntek este történt.

A detonáció következtében betörtek az Abdullah király nevét viselő repülőtér termináljának ablakai, írta az MTI. A szaúdi légvédelem szombat reggel megsemmisített egy robbanóanyaggal megpakolt drónt, amellyel támadást akartak végrehajtani a reptér ellen. A támadások elkövetését, egyelőre, senki sem vállalta magára, de a jemeni húszi lázadók már többször hajtottak végre drón- és rakétatámadásokat szaúdi célpontok ellen.

Jemenben hét éve dúl polgárháború.

Az Irán által támogatott húszik elüldözték a nemzetközileg elismert kormányt, amely Szaúd-Arábiába menekült. Rijád szövetségeseivel 2015-ben avatkozott be katonailag a konfliktusba. A fegyveres összetűzésekben több tízezren haltak meg, és négymillióan hagyták el az otthonukat. A harcok miatt az országban élők nagy részét éhínség fenyegeti.

Rovatok