Index Vakbarát Hírportál

Megkapta az amerikai katonai támogatást Ukrajna

2021. október 10., vasárnap 16:18

Ukrajna megkapta az Egyesült Államok által ígért hatvanmillió dolláros katonai támogatást, valamint azt a 250 millió dollárt, amelyet katonai fejlesztésekre szántak − írja az Unian hírügynökség Ukrajna védelmi minisztériumára hivatkozva.

A korábban megbeszélt 250 millió dollár mellett Ukrajna 60 millió dollár értékben kapott orvosi ellátást, fegyvereket, lőszert, rakétákat és radarfigyelő berendezéseket az amerikai partnertől

− olvasható a hivatalos közleményben. A felszerelések a Kijev közelében található boriszpili nemzetközi repülőtérre érkeztek.

Ukrajna 2014 óta összességében több mint kétmilliárd dollár értékben kapott logisztikai támogatást az Egyesült Államoktól.

Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij és Joe Biden amerikai elnök szeptember elején találkozott Washingtonban. Az Egyesült Államok ekkor biztosította Ukrajnát afelől, hogy továbbra is szilárdan kiállnak Ukrajna euroatlanti törekvései, szuverenitása és területi integritása mellett az orosz agresszióval szemben. Joe Biden a találkozón 60 millió dolláros katonai támogatást ígért Ukrajnának.

Rovatok