Index Vakbarát Hírportál

Brüsszelben tartják az Elk*rtuk nemzetközi premierjét

2021. október 15., péntek 08:28

Nehéz partner a Budapest Film. Hat mozija van, azonban csak egyben fogják játszani az Elk*rtukat napi három vetítésszámmal, de más mozik is tervezik felvenni a listájukra a filmet – mondta Helmeczy Dorottya producer az Elk*rtuk Facebook-oldalán tartott videóinterjúban.

Lépésről lépésre haladnak a mozikkal folytatott tárgyalásokkal, hiszen a Cinema Cityben is játszani fogják a magyar politikai thrillert – mondta a producer, hozzátéve:

azzal viszont továbbra sem értek egyet, hogy a nyugati filmeket több helyen és időpontban vetítik, az Elk*rtukat pedig nem akarják elfogadni 

Helmeczy Dorottya kifogásolta, hogy a filmet bár minden Cinema Cityben játszani fogják, de ott is látható, hogy amíg az új James Bond-filmet napi 27-30 alkalommal vetítik, addig az Elk*rtukat csak ötször. 

A producer és stábja azon dolgozik, hogy a lehető legtöbb helyen megtekinthető legyen az alkotás. 

Külföldön Brüsszelben fog debütálni, és azt követően kerül nemzetközi forgalmazásba. eközben a két legnagyobb streaming szolgáltatóval is folynak a tárgyalások a bemutatásáról– mondta Helmeczy Dorottya. 

Arra válaszolva, hogy a film elkészülte óta hogyan látják Magyarország 2006-os kormányzati elitjét, a producer úgy reagált, volt egy saját élménye 2006-ból, amelynek egyfajta felnövéstörténete lett az Elk*rtuk. Ez a jövő generációjának filmje, ami arról szól, hogy mi az, ami soha többé nem fordulhat elő Magyarországon – fogalmazott.

Hozzátette: a film készítése miatt többször is meghallgatta Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét, és az a benyomása támadt, hogy ha valaki úgy beszél az országról, ahogy a volt miniszterelnök tette, az nem szereti a hazáját – Nem beszélünk így sem gyerekről, sem másról – mondta.

(Borítókép: Megafilm)

Rovatok