Index Vakbarát Hírportál

A győri Széchenyi István Egyetem hallgatóinak 80 százaléka már megkapta az oltást

2021. október 16., szombat 22:06

A győri Széchenyi István Egyetem hallgatóinak döntő többsége felvette a koronavírus elleni vakcinát, ám egyes karokon még ennél is magasabb a vakcinát felvevők aránya – számol be róla az Új Szó.

A magas átoltottságnak azért is örülünk, mert intézményünk számára kiemelten fontos a munkatársak és az itt tanulók egészségének védelme. Ennek érdekében hőkapukat és kézfertőtlenítőket szereltünk fel épületeinkben, valamint rendkívül nagy figyelmet fordítunk a takarításra, különösen a mosdók és a közösségi helyiségek higiéniájára. Büszkék vagyunk arra, hogy intézményünk a térség javát szolgálva jelentős szerepet vállalt a járvány elleni védekezésben. Az első hullám idején ambulancia és karantén működött győri campusunk területén, a második hullámtól pedig megszerveztük, hogy a hallgatók önkéntes munkával segítsék a betegellátást és a teszteléseket

– mondta Kovács Zsolt, a Széchenyi István Egyetem kancellárja. 

Az arány minden karon rendkívül magas, de az Egészség- és Sporttudományi Kar, valamint a Művészeti Kar kiemelkedik a 85, illetve 84 százalékos értékével. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium adatai szerint szeptember második felében az intézmény hallgatóinak 80 százaléka felvette a vakcinát. 

„Azért oltattam be magam, mert ezzel szeretném védeni a magam és a családom egészségét is. Hamar túl lehet esni az injekción, és nem jár különösebb mellékhatásokkal. Ha nem lenne oltás, akkor az egyetemen nem lehetne rendezvényeket tartani, így én örülök neki, hogy nagy az átoltottság a fiatalok körében” – fejtette ki Kovács András Péter, a Széchenyi István Egyetem gépészmérnök hallgatója.

Rovatok