Index Vakbarát Hírportál

A riporter kérdéssel provokálta Vlagyimir Putyint, az orosz elnök szexista választ adott

2021. október 16., szombat 09:33

Sokak szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szexista megjegyzést tett legutóbbi interjúja során az őt kérdező amerikai riporterre, Hadley Gamble-re.

A CNBC által készített interjúban előkerült az a kérdés, hogy Oroszország direkt tartja-e vissza gáztartalékait Európától, hogy ezzel növelje meg az árakat. Vlagyimir Putyin a riporter kérdésére tagadta, hogy így lenne és az amerikaiakat vádolta meg ugyanezzel.

Erre a riporter megkérdezte az orosz elnöktől, miként szeretné meggyőzni európai partnereit arról, hogy megbízható az energiapolitikában, ha a gázvezetékeken keresztül nem érkezik elegendő szállítmány, és rohamosan nőnek az árak a kontinensen. 

Egy gyönyörű nő, tényleg. Mondok neki valamit, erre teljesen mást kérdez vissza. Mintha meg se hallotta volna, amit mondtam

– mondta erre Vlagyimir Putyin, miközben a közönséghez fordult. Ezt követően az orosz elnök megismételte azt az állítását, hogy nem használja fegyverként az energiát Európa ellen, sőt, szerinte növelik is az Európába szállított gáz mennyiségét, csak éppen ezt a nyugatiak nem veszik tudomásul és kézenfekvő nekik Oroszországot vádolniuk – mondta az orosz elnök. 

Az interjúra egyébként aközben került sor, miközben orosz kormánymédiumok az amerikai külügyet Moszkvában képviselő Victoria Nulandet a „feminizmus előrenyomulásának” és az „őrült” nyugati világnak a szimbólumaként állítottak be

Rovatok