Index Vakbarát Hírportál

A különutas demokrata szenátor rengeteg pénzt kapott republikánus támogatóktól

2021. október 17., vasárnap 21:23

Kyrsten Sinema, Arizona állam szenátora számos olyan támogatótól megkapta a törvény által engedélyezett legmagasabb összegű kampánytámogatást, akik általában a Republikánus Pártot szokták támogatni – írja a Yahoo News. A demokrata párti Sinema saját magát Joe Biden elnök politikájának ellenzőjeként határozza meg.

A legtöbb demokrata aggályosnak tartja, hogy a szenátor számos alkalommal azzal került be a hírekbe, hogy nem hajlandó olyan témákat támogatni, amelyek az elnök napirendjének kulcselemei.

Az elnök megválasztása után egyre ambiciózusabb gazdaságélénkítő program részleteiről számolt be. Egy idő után már egy jóléti állam programját vázolta fel, ami kiváltotta a republikánusok és a tőkések haragját.

Az állami gazdaságélénkítési programok felszínre hozták az amerikai bal- és jobboldal közötti klasszikus értékelvi konfliktust: míg a demokraták hajlamosak az európai jellegű, magas adókkal, a javak központi újraosztásával dolgozó erős központi kormányzásra, a republikánusok erről hallani sem akarnak. Az amerikai jobboldal hagyományosan individualista és szabadelvű, vagyis a döntéseket a központi kormány helyett a helyi szintekre bíznák. Ezzel együtt az amerikai jobboldal a magas adókat is elutasítja.

Rovatok