Index Vakbarát Hírportál

Elvitték az európai lottó rekordnyereményét

2021. október 17., vasárnap 10:00

Egy francia játékosnak sikerült elvinnie a 220 millió eurós (80 milliárd forintos) főnyereményt az EuroMillions szerencsejátékon – adta hírül az MTI. A több európai országban játszott lottó 2004-es indulása óta ez volt a legnagyobb nyeremény.

Az előző rekordösszeget még idén februárban nyerték Svájcban, amely akkor 210 millió euró volt. Az egyelőre ismeretlen nyertesnek  két hónapja van  a győztes szelvény bemutatására, amelyen a 21, 26, 31, 34 és 39 számokat, valamint 2 és 5 pótszámokat játszották meg.

Az EuroMillions egy transznacionális lottó, amelyena jackpot megnyeréséhez hét szám eltalálására van szükség. Magyarországon nincs jelen ez az európai lottójáték, 2012 márciusától elérhető viszont az Eurojackpot, amely Horvátországban, Csehországban, Dániában, Izlandon, Finnországban, Németországban, Olaszországban, Lettországban, Litvániában, Hollandiában, Norvégiában, Szlovákiában, Szlovéniában, Spanyolországban, Svédországban és Lengyelországban is játszható.

Az Eurojackpot ára játékonként 2 euró, a főnyeremény 10 millió (mintegy 3 milliárd forint) és 90 millió euró (körülbelül 27 milliárd forint) közé tehető.

Rovatok