Index Vakbarát Hírportál

Szexuális zaklatás miatt kirúgták a Bild főszerkesztőjét

2021. október 19., kedd 14:57

A vádak szerint visszaélt hatalmával, a női kollégákat pedig szexuálisan zaklatta Julian Reichelt német újságíró, a Bild főszerkesztője. Az újság kiadója, az Axel Springer ezért hétfőn arról számolt be, hogy kirúgta az újságírót. A hivatalos indoklás szerint azért, mert nem volt képes meghúzni a határt a saját privát és a szakmai dolgai között.

Az üggyel kapcsolatban a New York Times arról ír, hogy Reichelt egy pályakezdő újságíróval is viszonyt folytatott, akit egy olyan pozícióhoz segített hozzá, amelyet még a nő is túl nehéznek érzett.

A viszony idején Reichelt 36 éves volt, a nő pedig 25. A nő később a newsroomban kapott vezető pozíciót, a nyomozáskor viszont hangsúlyozta: nem állt készen a feladatra, miközben főnöke rendszeresen hotelszobákba invitálta.

A kiadóvállalat ezután egy ügyvédi irodát bízott meg a Reichelt elleni vádak kivizsgálásával, de először nem találtak olyan bizonyítékot, amelynek alapján kirúghatták volna a főszerkesztőt. Ez később viszont megváltozott, az Axel Springer szóvivője viszont nem árulta el, konkrétan milyen bizonyítékot sikerült találniuk.

Rovatok