Index Vakbarát Hírportál

A polgármester megkérdezte a Facebookon, fogadja-e Márki-Zay Pétert, aztán törölte a posztot

2021. október 20., szerda 15:22

Székelyudvarhely polgármestere, Gálfi Árpád kedden egy Facebook-posztban kérte ki az emberek véleményét arról, hogy fogadja-e Márki-Zay Pétert az ő erdélyi körútján.

„Tegnap kaptam egy levelet, amelyet Márki-Zay Péter úr nevében írt az egyik munkatársa. A levél szerint Hódmezővásárhely polgármestere (aki vasárnap estétől a magyarországi ellenzék miniszterelnök-jelöltje is) egy kisebb erdélyi körút keretében szeretné meglátogatni városunkat és szeretne személyesen velem is találkozni. Erre a levélre kellene mielőbb válaszolnom” – írta posztjában Gálfi Árpád a Transindex szerint. 

A városvezető azzal folytatta, hogy megvan a személyes véleménye az  „ellenzéki összefogásról” és azokról, akik képesek összefogni Gyurcsány Ferenccel. Hozzátette: ő a Fidesz-kormányt tartja a város „hiteles partnerének” és nem szeretne részt venni az ellenfelük kampányában. Polgármesterként azonban nem a saját véleményét kell képviselnie, ezért úgy döntött, hogy

megkérdezi az embereket arról: fogadja-e a hódmezővásárhelyi polgármestert vagy sem.

A Telex ezt követően megkérdezte Márki-Zay Pétert, hogy pontosan milyen körútról is lenen szó. Ezáltal kiderült, hogy az utat a hódmezővásárhelyi önkormányzat szervezi és elsősorban – de nem kizárólag – testvérvárosokat fognak meglátogatni. 

Emellett megköszönték Gálfi Árpád posztját, hogy azzal felhívta a figyelmet Márki-Zay körútjára.

Emiatt aztán Gálfi Árpád  kedd éjjelre törölte az oldaláról a bejegyzést, így kérdéses, hogy mi lesz Székelyudvarhely álláspontja az ellenzéki politikus látogatását illetően. 

Rovatok