Index Vakbarát Hírportál

Odaégett a pirítós, kivonultak a tűzoltók a temesvári kórházhoz

2021. október 24., vasárnap 13:12

Tűzriadó volt szombat délelőtt a temesvári megyei kórházban, mert egy alkalmazott égett szagot érzett, és tűzre gyanakodott, majd felhívta a segélyhívó számot. A katasztrófavédelem nagy erőkkel vonult a helyszínre, ám kiderült, hogy valaki odaégetett egy pirítóst – írja a Főtér.

Az Index korábban beszámolt több romániai kórháztűzről is, melyek után vizsgálatokat rendeltek el. Kiderült, hogy az egészségügyi intézmények kivitelezése nem a szabályoknak megfelelően történt, és az elektromos hálózatok hibája gyakran okozhat tüzet. A veszélyt tovább fokozza az egészségügyi rendszer túlterheltsége a koronavírus-járvány negyedik hullámában, emiatt a legtöbb kórházban állandó tűzoltói jelenlétet rendeltek el.

Ezúttal az ijedség nagyobb volt, mint a valós veszély, de a tűzoltók elővigyázatosságból nem bízzák a szerencsére a dolgot. A riasztás után rövid időn belül több tucat tűzoltót vezényeltek ki a helyszínre, akik átvizsgálták az egész épületet.

Az egészségügyi intézmény menedzsere, Raul Patrascu elmondta, hogy pusztán az egyik alkalmazott odaégette a pirítóst, és ez keltett pánikot. A kórház vezetősége belső eljárást indított, mert az intézményben szigorúan tilos bármilyen elektronikus berendezést használni azokon kívül, amelyek a betegek ellátására szolgálnak.

Hogy a Temes megyei katasztrófavédelem mennyire komolyan vette a bejelentést, jól mutatja a helyszínre küldött egységek száma. Mozgósítottak 28 tűzoltót, 4 tűzoltókocsit, illetve a katasztrófavédelem kémiai, biológiai, radiológiai és nukleáris vészhelyzeti egységeit is.

Rovatok