Index Vakbarát Hírportál

Netezhetnek és telefonálhatnak a rabok, csak fizetniük kell érte

2021. október 25., hétfő 07:17

Az igazságügyi minisztérium fizetett szolgáltatásokat akar biztosítani a raboknak Ukrajnában, ezek közé tartozik a telefonálás és az internethasználat – adta hírül a KárpátHír

Újabb lépcsőfokához ért a „börtönreform” a Magyarországgal szomszédos országban. Az Index korábban beszámolt róla, hogy a jövő évben megnyílnak azok a speciális büntetés-végrehajtási intézmények, amelyekben az ukrán bűnözői elit tagjait helyezik el, illetve arról is, hogy nyereséges üzletté váltak a fizetős börtönök, ahol a különböző komfortfokozatokért fizetniük kell a fogvatartottaknak.

Az ukrán igazságügyi miniszter, Denisz Maljuszka Facebook-posztjában tudatta, hogy 

a büntetés-végrehajtási intézmények lakói számára korlátozott tartalommal elérhetővé teszik az internetet, és megengedik, hogy használják a telefont.

Akárcsak egy hétköznapi szolgáltatónál, itt is percdíjas árakat szabtak meg, 15 perc beszélgetés díja 10 hrivnya (120 forint) lesz. Egyhavi telefondíj 345 hrivnya (4140 forint), egyhavi internetdíj 575 hrivnya (6900 forint). A rabok telefonbeszélgetését minden esetben rögzítik majd.

A tárcavezető politikus szerint a fogvatartottak társadalomba való visszaintegrálásához elengedhetetlen, hogy tarthassák a kapcsolatot családtagjaikkal. Ezenkívül a börtönökön belüli korrupciót is megszüntethetik azáltal, ha legalizálják a telefonálási lehetőséget. A szolgáltatásokból származó bevételt a fegyházak karbantartására fordítják.

Rovatok