Index Vakbarát Hírportál

Megfélemlítik a maláj utasszállító áldozatait képviselő ügyvédeket

2021. október 28., csütörtök 20:48

Megfélemlítésnek vannak kitéve a 2014-ben Kelet-Ukrajna felett lelőtt maláj utasszállító gép áldozatainak hozzátartozóit képviselő ügyvédek, akiknek ezért védelmet ajánlottak fel – számolt be erről csütörtökön a holland RTL.

A televízió szerint az ügyben egy ügyvédcsapat több tagja számolt be arról, hogy követték őket a hágai nemzetközi bíróság épületétől otthonukig, és olyan gyanús személyeket láttak, akik lakcímüket ellenőrizték.

A maláj utasszállító ügyéről szóló tárgyalásban érintett összes fél tisztában van a fizikai és digitális fenyegetésekkel 

– közölte Anna Sophia Posthumus, a holland terroristaellenes szervezet (NCTV) szóvivője. 

Az RTL szerint az NCTV szeptember végén eligazítást tartott az áldozatok hozzátartozóit képviselő ügyvédek számára, akiknek azt mondták, hogy valószínűleg Oroszország áll az állítólagos megfélemlítési kísérlet mögött, ezért védelmi intézkedéseket ajánlottak fel nekik.

2014. július 17-én, a Malaysia Airlines Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó MH17-es járatának pilótafülkéje mellett egy rakéta robbant tíz kilométeres magasságban Kelet-Ukrajna felett. Fémrészecskék ezrei fúrták át a Boeinget, amely a levegőben darabokra tört és lezuhant. A fedélzetén tartózkodó 298 ember meghalt. Nemzetközi nyomozók és ügyészek szerint a rakétát az Ukrajna keleti részét megszálló oroszpárti milicisták lőhették ki. 

Rovatok