Index Vakbarát Hírportál

Dráma a Dunán: 85 koronavírus-fertőzött volt egy sétahajón, ami áthaladt Magyarországon

2021. október 29., péntek 06:53

Legalább 85-en megfertőződtek koronavírussal egy dunai sétahajón, amely Magyarországon is áthaladt az utóbbi napokban. A hajón – amely egy lipcsei utazásszervező cég tulajdonában áll – német sajtóértesülések szerint 139 turista utazott.

A hajó az útiterv szerint Romániából, Magyarországon keresztül úszott volna fel a bajorországi Passauba, ahonnan aztán Lipcsébe szállították volna a turistákat. 

A sétahajót azonban Bécsben megállították a fertőzések miatt.

Az utasok közül két, pozitív koronavírustesztet produkáló embert már Romániában leszállítottak és karanténba helyeztek, a maradék 137 főnek az osztrák fővárosban kellett kiszállnia. 

A lipcsei hatóságok csütörtökön értesültek a hajón kialakult járványgócról. A maradék 137 utast Bécsből busszal utaztatták Lipcsébe. Összesen négy busszal mentek: kettőn azok utaztak, akiket pozitívra teszteltek; a harmadikon azok, akiket negatívra; a negyediken pedig azok, akiket pozitívra teszteltek, de a közeli hozzátartozójuk tesztje negatív lett, és együtt akartak utazni. A buszokon kötelező volt a maszkviselés, a sofőrök pedig be voltak oltva. 

A német sajtó szerint a 139 utas közül 22-en lipcsei illetőségűek, a többiekről nem tudni, hová valósiak vagy milyen nemzetiségűek. Az utasok közül egyelőre még senki sem szorult kórházi kezelésre. Osztrák sajtóértesülések szerint a hajó utasai mellett a legénység tagjai közül is többen koronavírusosak lettek. 

(Borítókép: Jászai Csaba / MTI)

Rovatok