Index Vakbarát Hírportál

Nem minden orosz előadót tiltanak ki Ukrajnából

2021. október 31., vasárnap 20:03

Az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára ellenzi az orosz művészek teljes körű kitiltását Ukrajna területéről, ezért egyes előadókkal kivételt tennének − írja a Kárpáthír. Olakszij Daniliv, az RNBO titkára úgy látja, hogy vannak olyan orosz előadók, akik folyamatosan az orosz agresszió ellen kampányolnak.

Az egyik ilyen előadóként említi Lija Ahedzsakovát, akinek az előadására  „már csak az iránta való tisztelet miatt is” szívesen beülne. Ugyanakkor annak tisztázására, hogy Morgenstern orosz rapper beutazhat-e majd Ukrajnába, azt mondta, fogalma sincs róla, hogy ki ő.

Igor Kondratyuk ukrán showman indított korábban petíciót annak érdekében, hogy kitiltsák Ukrajnából az orosz előadókat. Már régóta kifogásolta, hogy az agresszornak kikiáltott országból érkeznek és lépnek fel művészek Ukrajnában. Mivel a támogatások száma elérte a szükséges 25 ezret, Ukrajna elnöke köteles megvizsgálni, és döntést hozni az ügyben. A kitiltandó művészek között olyan orosz énekesek is vannak, mint Sofia Rotaru vagy Ani Lorak.

Rovatok