Index Vakbarát Hírportál

Tizennyolc napi keresés után találtak meg egy négyéves kislányt Ausztráliában

2021. november 3., szerda 19:47

Tizennyolc napi keresés után találtak meg egy négyéves kislányt Nyugat-Ausztráliában. Cleo Smith épp a családjával tett egy nagyobb körutat az országban, egy sátorból rabolták el, miközben kempingezett a család.

Eltűnése után a rendőrség a tábor 1000 kilométeres körzetében, nagy erővel kezdte keresni őt. Később a keresést az egész ország területére kiterjesztették, és arra kérték az embereket, hogy ha valaki látja a kislányt, akkor értesítse őket. Nyugat-Ausztrália kormánya egymillió ausztrál dollárt ajánlott fel abban az esetben, ha valakinek az információja révén sikerült megtalálni a kislányt.

A kiterjedt, nagy erőkkel zajló keresés végül helyi idő szerint szerda reggel eredményre vezetett. 

A kislányra a családjának otthont adó kisvárosban, Carnarvonban találtak rá egy külvárosi házban, nem messze a családja otthonától. 

A táborhely, ahonnan a kislány eltűnt, a várostól több száz kilométerre található.

Az esettel összefüggésben egy 36 éves férfit őrizetbe vettek a rendőrök.

Úgy tudni, hogy az illetőnek semmilyen kötődése nincs a családhoz.

A rendőrség azt is közölte, hogy az egymillió dolláros díjat senki sem fogja megkapni, mivel végül nem egyetlen információ révén találták meg a kislányt. A helyi rendőrfőkapitány helyettese azt mondta, hogy egy óriási adathalmazt elemezve, számos, különféle forrásokból származó értesülést (például beszámolókat, mobiltelefonok és autók helyére vonatkozó adatokat) összevetve akadtak rá a kislányra. 

(Via The Guardian)

Rovatok