Index Vakbarát Hírportál

Betörőnek hitt egy appennini barnamedvét egy olasz pár

2021. november 5., péntek 10:28

Egy olasz pár, Annalisa Castagna és Claudio Paravano furcsa zajokra riadt. Először azt hitték, betörtek hozzájuk, ám amikor elkezdtek körbenézni nyomozni, egy veszélyeztetett appennini barnamedvével találták magukat szemben.

Közeli találkozásunk volt a medvével, kevesebb mint egy méterre volt tőlünk. Meg tudtam volna számolni az összes fogát és közelről nézhettük meg a vörös nyelvét

– írta a Facebookon Annalisa Castagna, hozzátéve, hogy amikor elsikította magát, a medve megpróbálta elérni a mancsával.

Az eset Olaszországban középső részén, az Abruzzo Nemzeti Park közelében, Pescosolidóban történt, ahol kevesebb mint 1500 ember él, míg a nemzeti parkban nagyjából 60 appennini barnamedve található.

A súlyuk elérheti a kétszáz kilogrammot is. Ilyenkor különösen nagy az éhségük, mivel sok energiát kell elraktározniuk a téli időszak előtt. Gyakran látjuk őket gyümölcs után kutatni, méhkaptárakat keresni a faluban, de emberre még sosem támadtak

– mondta Donato Bellisario, a település polgármestere.

A legutóbbi esetet Annalisa Castagna megúszta ép bőrrel, de a párja nem volt ilyen szerencsés, egy kerítésen át kellett ugrania, majd nagyjából három métert zuhant, és medencecsonttörést szenvedett.

(CNN)

Rovatok