Index Vakbarát Hírportál

Itt a lehetőség, hamarosan ingatlant szerezhet Csernobilban

2021. november 6., szombat 08:03

Az állami területeket menedzselő Ukrán Állami Ingatlanalap meghirdette az első olyan aukciót, amelyen keresztül a résztvevők a csernobili tiltott övezetben lévő ingatlanra tehetnek ajánlatot – írja a Kárpáti Igaz Szó a News.depo.ua értesülése alapján.

Az Index korábban beszámolt róla, hogy az egykori katasztrófa sújtotta terület feletti irányítást gyakorló illetékeseknek komoly ingatlanfejlesztési tervei vannak Csernobilban, ezért az Ukrán Állami Ingatlanalap amit lehet, „fel akar támasztani hamvából”.

Az atomkatasztrófa óta eltelt bő három évtized után először fordul elő, hogy magánszemély ingatlant bérelhet az elhagyatott zónában. Az ukrán ingatlanalap úgy számol, hogy a területben fantáziát látnak a vállalkozók.

A nem lakóhelyiség árverését november 19-én tartják. A kalapács alá kerülő 82 négyzetméter hasznos alapterületű helyiség Pripjaty város főutcáján található épületben van. A bérleti díj minimális kikiáltási ára 4200 hrivnya (54 ezer forint) havonta.

A leendő licitálókkal tudatják, hogy a helyiség szabadon felhasználható, semmilyen megkötést nem támaszt az ingatlanalap a bérlővel szemben.

Rovatok