Index Vakbarát Hírportál

Késsel támadtak rendőrökre Franciaországban

2021. november 8., hétfő 10:14 | aznap frissítve

Hétfőn korán reggel egy férfi késsel támadt rendőrökre a franciaországi Cannes-ban. A férfi „vallási jelszavakat” kiáltozva a városi rendőrkapitányság előtt követte el a támadást. Az elkövetőt eddig nem azonosították – írja a Daily Mail.

Az MTI beszámolója szerint a támadó egy ott parkoló rendőrautó ajtaját nyitotta ki, amelyben négy járőrözésre induló rendőr ült. Az elkövető úgy tett, mint aki információt akar kérni a rendőröktől, majd a vezető ülésen ülő rendőrnőt a mellkasán megpróbálta megszúrni, de a golyóálló mellénynek köszönhetően a nő nem sérült meg.

A támadó ekkor átsietett a gépkocsi másik oldalára, hogy az anyóülésen ülő másik rendőrnőt próbálja megtámadni. Addigra a hátsó ülésen ülő egyik rendőr elővette a szolgálati fegyverét, és három lövéssel ártalmatlanította a támadót, akit életveszélyes állapotban kórházba szállítottak.

Az ügyben egyelőre a nizzai bűnügyi rendőrség végzi a vizsgálatot, a terrorelhárítási ügyészség közelről figyeli a nyomozást, de egyelőre nem vette át az ügyet. A támadás módja, célpontja és a támadó által mondottak miatt a rendőrség valószínűsíti a terrortámadást, de a hatóságok ezt hivatalosan még nem erősítették meg.

A rendőrség tájékoztatása szerint az elkövető egy 37 éves algériai állampolgár. Legálisan tartózkodott Franciaországban. A BFM hírtelevízió úgy értesült, hogy olaszországi tartózkodási engedéllyel rendelkezik, 2020 februárjában a nizzai repülőtéren lépett be Franciaországba. Nem volt dolga még a rendőrséggel, iszlamistaként nem ismert, a titkosszolgálatok nem vették nyilvántartásba.

A francia belügyminiszter, Gerald Darmanin a helyszínre utazott

Korábban Rambouillet-ben lett egy rendőr munkahelyén késes támadás áldozatává, és májusban is volt egy hasonló támadás az országban.

Rovatok