Index Vakbarát Hírportál

Marine Le Pen pártolja Orbán Viktor ellenállását az uniós zsarolásokkal szemben

2021. november 9., kedd 14:09

Levélben támogatta Orbán Viktor politikáját Marine Le Pen. A francia Nemzeti Tömörülés köztársasági elnökjelöltje azt írta a magyar miniszterelnöknek: budapesti látogatása során felismerte, hogy Magyarország soha nem kötött kompromisszumot, és soha nem adta fel ősi identitásának védelmét. Hozzáfűzte: a magyarság lélekerejét is mutatja, hogy sohasem mondott le szabadságáról és függetlenségéről, tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Marine Le Pen megköszönte a „tartalmas és építő eszmecseréket Európa jövőjéről, az Európát alkotó nemzetek és népek helyéről és kiemelt szerepéről”.

Megerősítette: teljes mértékben támogatja Orbán Viktor ellenállását a fenyegetésekkel, felszólításokkal és az Európai Unió által Magyarország ellen gyakorolt zsarolásokkal szemben.

Az elnökjelölt úgy fogalmazott: „Minden eddiginél jobban meg vagyok győződve arról, hogy a patrióta és szuverenista erőknek egyesülniük kell a harcban; helyre kell állítani és garantálni az államok szuverenitását az európai szervezet működésében”.

A francia politikus szerint a két politikai formáció által aláírt egyesítő charta helyes irányba tett lépés; megszilárdítja közös elképzelésüket egy olyan Európáról, amely nem a tagállamok ellen épül, hanem szabadon választott és konszenzuson alapuló együttműködési politikákon keresztül megerősíti őket. Marine

Le Pen azzal zárta az Orbán Viktorhoz írott levelét, hogy „e megközelítés sikeréért dolgozom, illetve azért, hogy 2022 áprilisában meggyőzzem honfitársaimat, hogy az elnökválasztás során a szuverenitást és a függetlenséget válasszák”.

Rovatok