Index Vakbarát Hírportál

Elfogatóparancs az olaszországi felvonóbaleset túlélőjének rokona ellen

2021. november 10., szerda 15:40

Az olasz hatóságok nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki az idén májusban történt stresai tragikus felvonóbaleset egyetlen túlélőjének nagyapja, Smuel Peleg ellen.

A balesetet egyedül Eitan Biran élte túl. A 6 éves kisfiú Izraelben született, de a család egy hónapos kora óta Olaszországban lakott. A kisfiú így a tragédia után Olaszországban maradt az apai nagynénjénél. Szeptemberben azonban az anyai nagyapja szó nélkül elvitte és Izraelbe utazott vele. Az olasz hatóságok emberrablásként értékelték a történteket.

Az izraeli hatóságok azóta döntöttek arról, hogy a fiút  vissza kell vinni Olaszországba . A bíró emellett arra is kötelezte Smuel Peleget, hogy 70 ezret sékel (csaknem hétmillió forint) összegben fizesse meg a per költségeit és az ügyvédi díjakat. A döntés ellen a nagyapa fellebbezett és csütörtökön tartják a meghallgatást Tel Avivban. 

Az olasz hatóságok az ügy fejleményeként most a nemzetközi elfogatóparancsot is kiadták a nagyapa, valamint egy másik férfi ellen, aki a svájci Luganóba vitte autóval a kisfiút és nagyapját (ott szálltak fel ugyanis a Tel Avivba menő repülőgépre). Mario Venditti ügyész az ANSA hírügynökségnek azt mondta: várják az izraeli hatóságok válaszát, és ha kiadják őket, akkor lezárják a nyomozást és vádat emelnek ellenük.

(ViaThe Guardian)

Rovatok