Index Vakbarát Hírportál

Ausztrália megtámadásával fenyegetőzik a kínai állami lap főszerkesztője

2021. november 14., vasárnap 14:47

Masszív fenyegetést eresztett el a Twitteren a Global Times angol nyelvű kínai kormánylap főszerkesztője, Hu Hszi-csin arra az esetre, ha Ausztrália Tajvan védelmére akarna kelni – szúrta ki a Daily Mail.

Ha ausztrál csapatok jönnek harcolni a Tajvani-szorosba, elképzelhetetlen, hogy Kína ne hajtson végre súlyos támadást ellenük és az őket támogató ausztrál katonai létesítmények ellen. Szóval Ausztrália jobban tenné, ha felkészülne az áldozatokra, amit Tajvan szigetéért és az Egyesült Államokért fog hozni

 – hangzott a nem túl barátságos üzenet.

A fenyegetés azzal lehet összefüggésben, hogy Peter Dutton ausztrál védelmi miniszter pénteken arra utalt, hogy akár ausztrál csapatok is bekapcsolódhatnak az Egyesült Államok mellett, amennyiben Kína megtámadná Tajvant.

Kína nagyon világosan kifejezte azon szándékát, hogy Tajvanra ellen tör, ezért nekünk biztosítanunk kell a magas szintű felkészültséget és hogy nagyobb elrettentő erőt képviseljünk, szerintem így hozzuk országunkat erőpozícióba

 – fogalmazott az Australian-nek nyilatkozva akkor., hozzátéve, elképzelhetetlen, hogy ne támogassák egy ilyen helyzetben az Egyesült Államokat.

Peter Dean, a Nyugat-Ausztráliai Egyetem Védelmi és Biztonsági Intézetének igazgatója a Daily Mail-nek nyilatkozva korábban arra figyelmeztetett, hogy a háború öt-hat évben belül akár reális lehetőség is lehet a térségben.

(via Daily Mail)

Rovatok