Index Vakbarát Hírportál

Merényletre készült a liverpooli terrorista, ám nem számolt a hős taxisofőrrel

2021. november 15., hétfő 13:14

Hőssé lett az a taxisofőr, akihez beszállt egy férfi Liverpoolban, és öngyilkos merényletre készült, ám az autóvezetőnek feltűnt utasa ideges és gyanús viselkedése, ezért a járművébe zárta a férfit, aki ott működésbe hozta a testére helyezett robbanószerkezetet. 

Az Index beszámolt róla, hogy vasárnap este felrobbant egy autó Liverpool egyik kórházának parkolójában, aminek következtében egy ember meghalt, egy másik megsérült. A rendőrség akkor nem nyilvánította terrorcselekménynek az esetet. Azóta ez megváltozott, közölte a brit terrorelhárító szolgálat területi vezetője, Russ Jackson.

A legújabb információk szerint a felrobbant jármű sofőrje, David Perry lényegében egy tömegmészárlást akadályozott meg. Elmondásából kiderült, hogy felvett egy utast vasárnap, aki azt kérte tőle, hogy vigye őt az anglikán katedrálishoz, ahol veteránok és családtagjaik gyülekeztek, hogy tiszteletüket fejezzék ki a Poppy Day (Fegyverszünet napja) alkalmából az első világháború áldozatai előtt. A merénylő feltehetőleg a tömegben akart robbantani. Azonban nagy volt a forgalom, ezért új útvonalat adott meg, és a város egyik kórházát jelölte meg. Davidnek feltűnt, hogy utasa ruháján valami fénylik, és gyanúsan sokat igazgatja az öltözetét. A sofőr gyorsan eszmélt, megállt a klinika parkolójában, majd félelmetes gyorsasággal a kocsiba zárta utasát, ő pedig elrohant. A járműbe zárt férfi pedig robbantott. A 45 éves, kétgyermekes taxis megúszta könnyebb sérülésekkel. Az ügyet már az MI5 vizsgálja. 

Russ Jackson arról is beszámolt, hogy a rendőrség két liverpooli lakcímen három embert őrizetbe vett, és az egyik helyszínen „jelentőséggel bíró” tárgyakat foglalt le. A szóvivő elmondta, hogy a hatósági vizsgálat jelenleg annak kiderítésére összpontosít, hogy készült-e hasonló robbanószerkezet, mi volt az incidens indítéka, és vannak-e az ügynek további érintettjei.

(via Daily Mail)

Rovatok