Index Vakbarát Hírportál

Magyar szakember fog dönteni az osztrák médiatámogatásról

2021. november 20., szombat 15:40

Az osztrák médiahatóság (KommAustria) az egyik legnagyobb médiatámogatási alapjának tanácsadó testületébe kérte fel tagnak Rozgonyi Krisztinát. 

A szakember korábban a magyar hírközlési ipar és a frekvenciagazdálkodás felügyeletét ellátó Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke volt

Az ötfős testület közszolgálatiműsor-támogatásokról dönt kereskedelmi médiumok esetében, és ellenőrzi a pénzek elköltését. Évi 23 millió eurót oszt szét kereskedelmi médiaszolgáltatók (televíziók, rádiók és nonprofit szervezetek) között – írja a Kreatív.

Az én kinevezésem olyan, mintha a magyar médiahatóságba egy észt szakembert neveznének ki, ez a nagyfokú bizalom az igazi megtiszteltetés ebben a felkérésben

– mondta el Rozgonyi Krisztina.

Rozgonyi jogász, 2010 és 2015 között főleg médiaszabadsággal foglalkozó projektek tagjaként dolgozott Szerbiában és Közép-Ázsiában is. Bécsben az Universität Wienen tanít és kutat, szakterületei a médiaszabályozás, a médiapolitika, a gender és média. Magyarországra is visszajár tanítani, a jogi egyetem szakjogászképzésére és időnként az ELTE Média Tanszékére.

Rovatok