Index Vakbarát Hírportál

A németek többsége támogatja a kötelező oltást

2021. november 21., vasárnap 16:17

Támogatja a németek 52 százaléka a koronavírus elleni oltás kötelezővé tételét – derül ki az Insa közvélemény-kutató intézet friss felméréséből, ami a Bild am Sonntag megrendelésére készült.

A Stern szemléje szerint a megkérdezettek 41 százaléka ellenezne egy ilyen intézkedést, hét százalék pedig nem tudja eldönteni, vagy nem akart válaszolni.

A cikkből az is kiderül, hogy a gyermekorvosok ellenzik az iskolák bezárását. A Rheinische Postnak nyilatkozó orvos szerint a tanulmányok azt mutatják, hogy a gyerekek és a tinédzserek jellemzően nem az iskolában fertőződnek meg, hanem családi környezetben, a legtöbb fertőzés nem iskolaidőben, hanem főleg a szünetekben történik.

A Német Gyermek- és Ifjúsággyógyászati Társaság (DGKJ) elnöke, Jörg Dötsch szerint az iskolákban inkább rendszeres tesztelésre, maszkviselésre és higiéniára van szükség.

November elején az ARD országos köztelevízió Deutschlandtrend nevű felméréssorozata mutatta ki, hogy az augusztusi 46 százalékról 57 százalékra emelkedett az oltási kötelezettséget támogatók aránya, az ellenzőké pedig 50 százalékról 39 százalékra süllyedt.

Ausztriában pénteken jelentette be Alexander Schallenberg kancellár, hogy hétfőtől ismételten teljes lezárást rendel el a kormány, 2022. február 1-jétől pedig kötelező lesz a védőoltás az országban.

Rovatok