Index Vakbarát Hírportál

Lefoglaltak 475 vibrátort, most elárverezik őket

2021. november 21., vasárnap 06:14

Elektronikus árverésen vagy rögzített áron adja el az ukrán igazságügyi minisztérium a Szolomjanszki Bíróság által az állam javára idén augusztus 27-én lefoglalt 475 vibrátort, amelyeket jelenleg a kijevi vámhivatal raktárában tárolnak.

A hüvelystimulátorokat, amennyiben nem agyonhasználtak vagy károsodottak, nem semmisítik meg és nem dolgozzák fel, hanem az állami vagyonkezelési rendnek megfelelően járnak el velük. Az állam a lefoglalt férfipótló és leszbikus pároknak külön gyártott eszközöket elektronikus árverésen vagy rögzített áron értékesíti a közjó érdekében

− idézi az erről szóló jelentést a Karpat.in.ua.

Az aukció lebonyolítására bizottságot hoznak létre az adóhivatal és az állami végrehajtó szolgálat képviselőiből. A testület a döntését szavazással hozza meg, amit az illetékes állami végrehajtó szolgálat vezetője hagy jóvá.

Az ukrán vámhatóság idén augusztusban törvénysértésen érte az egyik importőrt, aki masszírozó készülékeknek álcázva próbált becsempészni az országba mintegy félezer női orgazmuskeltő vibrátort. A kijevi Szolomjanszki Bíróság az állam javára lefoglalta a szexuális eszközöket, amelyeknek a vámértéke 635 462 hrivnya (közel nyolc millió forint).

Rovatok