Index Vakbarát Hírportál

Putyin megkapta a harmadik oltását

2021. november 21., vasárnap 19:17

Vlagyimir Putyin orosz elnök vasárnap jelentette be, hogy orvosai javaslatára felvette a harmadik oltást koronavírus ellen − írja a TASZSZ orosz hírügynökség. Az orosz elnök ezúttal elárulta, hogy az orosz fejlesztésű Szputnyik Lighttal oltották be.

Két órája kaptam meg az oltást, de nem érzek semmit, minden rendben van

− nyilatkozta az orosz elnök.

A Szputnyik Light oltóanyagot Putyinnak Denisz Logunov, a Gamaleja Kutatóközpont igazgatóhelyettese javasolta „egy csésze tea mellett”, amelyet Putyin Moszkva melletti rezidenciáján fogyasztottak el.

Vlagyimir Putyin és a szakember között szóba került az is, hogy miért van szükség a harmadik oltás felvételére, és miért épp ezt az oltóanyagot javasolják. Azonban az orosz sajtó tudósításai szerint nem csak erről beszéltek, szóba került ugyanis az is, hogy

Az orosz elnök még március végén kapta meg a koronavírus elleni oltás első adagját. A Kreml szóvivője akkor nem árulta el, hogy milyen vakcinát kapott Vlagyimir Putyin, csak azt, hogy a három forgalomban lévő orosz vakcina egyikét. Akkor az alábbi három orosz vakcina volt forgalomban Oroszországban:

Valgyimir Putyin akkor a helyi sajtónak elmondta, hogy izomfájdalmat érzett a karjában az oltás után, más mellékhatásról azonban nem számolt be. Az orosz elnök a második oltást április 14-én vette fel. Később az is kiderült, hogy az orosz elnök a Szputnyik V oltóanyagot kapta.

Rovatok