Index Vakbarát Hírportál

Katonai támaszpontról loptak el több millió dollár értékű üzemanyagot

2021. november 24., szerda 22:35

Több millió dollár értékű üzemanyagot lopott el néhány tolvaj Romániában a Konstanca megyei amerikai katonai támaszpontról.

A Szervezett Bűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) közölte, hogy a gyanúsítottak  csoport a támaszpont gázolaj-készleteiből legalább kétmillió dollár értékű üzemanyagot tulajdonítottak el 2017 óta. Forrásként elsősorban a támaszponton használt generátorokat használták, de ezen kívül azokon a helyszíneken is sikerült megcsapolniuk a készleteket, ahol az amerikai katonák hadgyakorlatoztak a románokkal együtt.

Mindennek szerdán reggel szakadt vége, amikor a  DIICOT hat helyszínen házkutatást tartott, összesen hét személy ellen indítottak büntetőeljárást lopás miatt.

Egy alkalommal, 2014-ben egyébként volt egy hasonló eset. Akkor is az amerikai támaszpontról loptak a románok, de üzemanyag helyett négy laptopot vittek el a hálótermekben lévő szekrényeket feltörve.

Szerdán egyébként egy nagyobb razziát tartottak országszerte Romániában: összesen 457 helyszínen hajtottak végre házkutatásokat és 47 bűnszervezetre csaptak le. 367 személy állítottak elő emberkereskedelem, embercsempészet, különféle számítógépes bűncselekmények, drogcsempészet és különösen nagy kárt okozó lopás miatt.

(via Főtér)

Rovatok