Index Vakbarát Hírportál

Erzsébet királynő jobban érzi magát, karácsonyi vacsorára hívta a családját

2021. november 26., péntek 17:10

Brit sajtóértesülések szerint Erzsébet királynő közölte a családjával, hogy sokkal jobban érzi magát, és szeretné vendégül látni őket idén karácsonykor a sandringhami kastélyban.

A királynőt október végén kórházba szállították, és az utána lévő napokban le kellett mondania néhány nyilvános programját. November közepén pedig hátsérülést szenvedett az idős uralkodó. Mindezek miatt sokan aggódtak egészségügyi állapota miatt. 

Nemrég azonban a királynő – bennfentesek szerint – közölte a családdal, hogy most már sokkal jobban érzi magát. 

A királynő azt mondta, hogy az utóbbi napokban már sokkal jobban érezte magát, nagyon várja, hogy vendégül láthassa őket karácsonykor

– nyilatkozta egy bennfentes, hozzátéve: a királynő azt is eltökélte, hogy a kastély közelében lévő templomba is elkíséri a családját. 

Sajtóértesülések szerint Erzsébet királynő december 17-én utazik Sandringhambe windsori rezidenciájáról (ahol egyébként nemrég egy hatméteres karácsonyfát állítottak fel az ünnepekre készülve). Valószínűleg helikopterrel megy majd, de egyelőre még azt sem zárták ki, hogy hagyományosabb közlekedési eszközt választ, és vonatra száll.

A karácsonyi összejövetelre a népes család sok tagját meghívta a királynő. Az már biztos, hogy ott lesz Károly herceg és Kamilla hercegné, Vilmos herceg és Katalin hercegné, illetve a gyermekeik. Rajtuk kívül Eduárd herceg és felesége, valamint az ő gyermekeik is megerősítették már, hogy elmennek. 

Úgy tudni, hogy a botrányba keveredett és a család fekete bárányává lett András herceg, valamint a családtól eltávolodott Harry herceg és Meghan hercegné és az ő gyerekeik is meghívót kaptak az eseményre. Előbbiről nem tudni, hogy eljön-e, míg az utóbbiaknál a bennfentesek szerint nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy részt vesznek az összejövetelen. 

Tavaly ugyanezt a családi összejövetelt mondta le a királyi család a koronavírus-járvány miatt, akkor Erzsébet királynő az idén áprilisban elhunyt Fülöp herceggel karácsonyozott. 

(via Mirror)

(Borítókép: II. Erzsébet királynő 2021. október 14-én. Fotó: Chris Jackson / Getty Images)

Rovatok