Index Vakbarát Hírportál

Zelenszkij államcsínyre gyanakszik Ukrajnában

2021. november 26., péntek 14:41 | aznap frissítve

Volodimir Zelenszij ukrán elnök pénteki kijevi sajtótájékoztatóján közölte, hogy tájékoztatást kapott egy lehetséges államcsíny előkészítéséről Oroszország képviselői és Rinat Ahmetov dúsgazdag ukrán oligarcha részvételével.

Az államfő ugyanakkor hozzátette: nem hiszi, hogy valóban megkísérlik végrehajtani a puccsot. Kifejtette: titkosszolgálati értesülések és hangfelvételek is vannak, amelyek arról tanúskodnak, hogy

Ukrajna és Oroszország bizonyos képviselői december 1-re vagy december 2-re készítik elő ellene az államcsínyt, és úgy beszélnek Ahmetov részvételéről az akcióban, mintha ő ebbe már beleegyezett volna.

Megjegyezte, hogy szerinte Ahmetovot „felültette” a környezete, belekeverte az ügybe.

Zelenszkij azt hangoztatta, hogy nem fogja elhagyni az országot, mint Viktor Janukovics volt elnök, aki 2014-ben a kijevi Majdan-tüntetések hatására Oroszországba menekült. Hozzátette, hogy nem fogja csitítani a tüntetőket, úgy mint Petro Porosenko exállamfő tette egy buldózeren állva a Majdan-tüntetések idején. Leszögezte, hogy tovább dolgozik hivatalában, és ott várja a tüntetőket.

(via MTI)

Rovatok