Index Vakbarát Hírportál

Felfüggesztették a CNN-es sztárműsorvezetőt bátyjának zaklatási ügye miatt

2021. december 1., szerda 10:58

Felfüggesztették a CNN amerikai hírtelevízió sztárműsorvezetőjét, Chris Cuomót, miután kiderült, hogy jóval intenzívebben segítette bátyjának, a szexuális zaklatási ügyébe belebukott New York-i kormányzónak védekezését, mint azt korábban gondolták.

A frissen nyilvánosságot kapott dokumentumok szerint Chris Cuomo – akinek este 9 órás műsora egyébként az egyik legnézettebb a csatorna kínálatában – egyebek között rendszeresen tanácsokat adott Andrew Coumo főtanácsadójának arról, miként védekezzenek a médiában, emellett rendszeres kapcsolattartásban is állt a politikus stábjával, amikor napvilágot láttak az akkori kormányzóról szóló kínos beszámolók.

A New York-i főügyész hivatala által nyilvánosságra hozott iratokból az derül ki, hogy Chris Cuomo jóval intenzívebben bonyolódott bele az ügybe, mint ahogy azt kollégáinak és a nézőknek korábban bevallotta, ezzel megsértette a hírtelevízió etikai kódexét. Ennek eredményeképpen a televízióst határozatlan időre felfüggesztették, bár a CNN szóvivője hozzátette, megértik, hogy a család volt számára az első, és a munka csak a második. Chris Cuomo egyelőre nem kommentálta a csatorna döntését.

Andrew Cuomo volt New York-i kormányzó ellen októberben emeltek vádat, a 63 éves, demokrata párti politikus ellen benyújtott büntetőfeljelentés szerint Cuomo „szándékosan és jogtalanul, erőszakkal tette a kezét áldozatai blúza alá és az intim testrészeikre”. Az eset a kormányzó hivatalos rezidenciáján történt. A feljelentésben foglalt vádak alapján – amennyiben elítélik – a volt kormányzóra akár egy év börtönbüntetést szabhatnak ki.

(via CNN)

Rovatok