Index Vakbarát Hírportál

A királynő betiltotta a Monopolyt

2021. december 1., szerda 22:03

A brit királyi családban szigorú szabályok vannak, akárcsak a társasjátékokban. Ez persze nem jelenti azt, hogy a meglehetősen sok szabály közé kényszerített családban a társasok egyöntetű népszerűségnek örvendenének. 

András herceg most megszellőztetett egy fura szabályt, amelyet a királynő hozott. Persze nem ez az egyedüli ilyen, ahogy az a következő videóból kiderül.

A királyi család YouTube-csatornáján található klip kísérőszövege szerint a királyi család szereti a jó játékot, de a Monopoly nem számít annak. András herceg szerint azért nem, mert túlságosan elvadítja a játszótársakat. Legalább is II. Erzsébet így gondolja, ezért egyenesen megtiltotta, hogy a családban előkerüljön. 

A játék tehát akkor sem kerülhet terítékre, amikor a királyi család a koronavírus-járvány miatti tavalyi szünetet követően idén a hagyományoknak megfelelően karácsonyra Sandringhambe utazik. Minthogy ragaszkodnak a hagyományokhoz, ez alól az ünnepi időszak sem kivétel, hiszen 1988 óta a norfolki otthon ad otthont a karácsonynak.

A windsoriak azzal is tisztelegnek német őseik előtt, hogy nem a Nagy-Britanniában szokásos módon, karácsony napján, hanem szenteste a délutáni tea után nyitják ki az ajándékokat. Amik között ezek szerint a Monopolynak nincs helye. 

(via Daily Express)

Rovatok