Index Vakbarát Hírportál

Elon Musk szerint a 70 év felettieket el kellene tiltani a politikától

2021. december 4., szombat 17:12

Elon Musk csütörtökön azt írta a Twitteren, hogy szerinte a 70 év feletti embereket el kellene tiltani a politikától.

Szabjunk meg egy olyan korhatárt, amit elérve nem lehet indulni politikai tisztségért. Lehetne ez a szám akár valamivel 70 alatt is...

– írta a SpaceX vezetője, aki nem fejtette ki, hogy pontosan hány évet javasolna, de a 70 évesek már biztosan beleesnének ebbe a kategóriába. 

Musk ugyan a bejegyzésben nem említett neveket, de szinte biztos, hogy a vezető amerikai politikusokra célzott, akik közül elég sokakat érintene egy ilyen szabályozás. Joe Biden amerikai elnök például nemrég töltötte be a 79. életévet. Nem sokkal fiatalabb nála Donald Trump volt elnök, aki a 75 éves lett idén. Bernie Sanders pedig – aki tavaly év elején lépett vissza Biden javára az elnökválasztáson – már a 80. életévét töltötte be ebben az évben. 

A fentiek közül kifejezetten Sanders az, akit nagyon nem kedvel Musk, vele ugyanis már több csatározása is volt a Twitteren. A legutóbbi ilyen novemberben volt, amikor a demokrata politikus azt javasolta, hogy a leggazdagabb amerikaiakkal fizettessenek különadót.

Mindig elfelejtem, hogy ön még életben van

– válaszolta erre akkor Musk.

Az amerikai elnökké választásnak egyébként korhatár tekintetében egy feltétele van: a 35. életévet be kell tölteniük azoknak, akik ezt a tisztséget viselni akarják. Felső korhatárlimit viszont nincs az Egyesült Államokban, de máshol a világon sincs példa hasonló szabályozásra. Az amerikai közéletben ugyanakkor egyre gyakrabban merül fel, hogy szükség lenne egy ilyen szabályozásra, így nem elképzelhetetlen, hogy a jövőben talán erre is sor kerül. 

(via Business Insider)

Rovatok