Index Vakbarát Hírportál

Ki akarták irtani a kígyókat, felgyújtották a többemeletes házat

2021. december 4., szombat 10:12

Teljesen leégett egy többemeletes ház azt követően, hogy a tulajdonosai megpróbálták kifüstölni az oda beköltözött kígyókat.

A marylandi Dickersonban lévő épület november 23-án gyulladt ki. Pete Piringer, a helyi tűzoltóság szóvivője azt mondta, hogy nemcsak a ház mostani lakóinak, hanem már az előzőeknek is problémáik voltak a kígyókkal.

Most úgy próbáltak megszabadulni tőlük, hogy faszenet gyújtottak meg a ház pincéjében, de ezt túl közel helyezték néhány éghető tárgyhoz, amely így lángra kapott, azután pedig a tűz az egész épületre átterjedt. 

Eközben senki sem tartózkodott a házban vagy annak környékén, ezért már csak a szomszédok vették észre, hogy ég a ház, ők értesítették a tűzoltókat. A helyszínre 75 tűzoltó érkezett ki este 10-kor, és több órába telt, mire irányítás alá tudták vonni a tüzet, teljesen eloltani pedig csak hajnalra sikerült. 

A tűzeset következtében jelentős anyagi kár keletkezett. Csak a házat 1,8 millió dollárért vették meg nemrég az új tulajdonosok. A tűzoltók balesetnek nyilvánították az esetet, mivel a szándékos gyújtogatás kizárhatónak tűnt. 

A tűzoltóság szóvivője azt tanácsolta, hogy ha valamilyen kártevő vagy állat költözik be a háztartásba, akkor inkább hívjunk szakértőket, mint hogy házilag próbáljunk megszabadulni tőlük.

Arról egyébként, hogy a kígyókkal mi lett, nincs hír, de mivel az egész épület rommá lett, vagy bennégtek, vagy esetleg máshol kerestek új fészket maguknak.

(via CNN

Rovatok