Index Vakbarát Hírportál

Sírva mondott le a brit kormányfő szóvivője, miután nevetgélt azon, hogy a lezárások ellenére ők karácsonyi buliztak

2021. december 9., csütörtök 05:52

Mint megírtuk, Boris Johnson brit kormányfő vizsgálatot rendelt el saját köreiben, miután napvilágra került egy felvétel, melyen szóvivője a tavaly decemberi brit járványügyi korlátozásokon viccelődött egy sajtótájékoztatón. 

A felvételen újságírói kérdésre Allegra Stratton sejtelmesen, de elismeri, hogy nem karácsonyi bulit tartottak a kormányfői rezidencián, a Downing Street 10-ben tavaly decemberben, mondván, hogy „a fikcionális buli” valójában „üzleti megbeszélés” volt sajttal és borral. 

Még azon is kacag, hogy a sajtótájékoztatót rögzítik, és hozzáfűzi, hogy „távolságtartásról” szó sem volt. 

(Borítókép: Allegra Stratton. Fotó: Jonathan Brady / PA Images / Getty Images Hungary)

Ez kicsit kellemetlen annak fényében, hogy egész Angliát szigorú járványügyi szabályozások alá vonták, így az emberek korlátozottan, már ha egyáltalán megtehették, tudták látogatni szeretteiket. Johnson emberei pedig eközben buliztak. 

Nem tartott sokáig, hogy Stratton lemondjon, kisírt szemekkel és smink nélkül, hüppögve olvasta fel nyilatkozatát kamerák előtt a 10-es házszám előtt. A drámaira sikerült beszédében közölte, hogy élete végéig bánni fogja a videóban tett megjegyzéseit, de méltatta a világmegváltó eredményeket, melyeket munkássága során a brit kormány elért a COP26 klímacsúcson. Stratton ugyanis Johnson klímaügyi szóvivője volt. Eddig. 

Rovatok