Index Vakbarát Hírportál

Új igazgatója van a UNICEF-nek

2021. december 11., szombat 17:46

Catherine Russellt, Joe Biden amerikai elnök egyik volt tanácsadóját nevezték ki az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) új igazgatójává  jelentette be pénteken António Guterres ENSZ-főtitkár New Yorkban.

A 60 éves Russell a nyáron személyes okokból lemondását benyújtó Henrietta Forét követi majd e tisztségben. A szintén amerikai állampolgár Fore 2018 óta vezette az ENSZ Gyermekalapját.

Russell évtizedek óta dolgozik az amerikai kormányzatnál, legutóbb Joe Biden amerikai elnök tanácsadójaként és a Fehér Ház elnöki személyzetért felelős igazgatójaként szolgált.  2013 és 2017 között az amerikai külügyminisztérium globális nőügyi utazó nagykövete volt. 

Biden a hírre reagáló közleményében saját maga és felesége, Jill megbízható és nélkülözhetetlen tanácsadójának nevezte Russellt. Hiányolni fogjuk Cathyt. A mi veszteségünk azonban nyereség az UNICEF számára, mivel az által, hogy ezt a tisztséget el fogja látni, a gyerekek szerte a világban tartalmasabb, biztonságosabb és egészségesebb életet fognak élni írta az amerikai elnök.

Russell személyében már negyedik alkalommal lesz női igazgatója a húszezer alkalmazottal rendelkező UNICEF-nek. Hivatali teendőit 2022 elején fogja átvenni.

(via MTI)

Rovatok