Index Vakbarát Hírportál

Naftali Bennett első izraeli miniszterelnökként megy hivatalos útra az Egyesült Arab Emírségekbe

2021. december 12., vasárnap 12:00

Naftali Bennett izraeli miniszterelnök vasárnap délután az Egyesült Arab Emírségekbe utazik a két ország kapcsolatainak elmélyítése érdekében.

Bennett lesz az első, hivatalos úton az emírségekbe látogató izraeli miniszterelnök. Mohamed bin Zajid Ál Nahajan koronaherceg meghívására megy, hétfőn találkozik vele.

Célunk a kapcsolatok elmélyítése, különösen a gazdasági és regionális kérdésekben, mert ezáltal növelhető a jólét és erősíthető az országok közötti stabil kapcsolat

– közölte az izraeli kormányfő az elutazása előtt.

Korábban Benjamin Netanjahu volt miniszterelnök is többször tervezett látogatást az emírségekbe, de útját különböző okokból többször is lemondták vagy elhalasztották.

Abu-Dzabi izraeli nagykövete, Muhamad al-Hadzsah már októberben átadta Bennettnek Mohamed bin Zajid hivatalos invitáló levelét, és Bennett titkársága rögtön elfogadta a meghívást.

Előzőleg júniusban Jaír Lapid külügyminiszter személyében először látogatott izraeli miniszter az emírségekbe a kétoldalú kapcsolatok tavaly őszi rendezése óta. Lapid akkor megnyitotta Izrael nagykövetségét Abu-Dzabiban.

(MTI)

Rovatok