Index Vakbarát Hírportál

Putyin bukott ex-KGB-sként állítólag felcsapott taxisofőrnek

2021. december 13., hétfő 13:52 | aznap frissítve

A Szovjetunió szétesése után Vlagyimir Putyin állítólag arra kényszerült, hogy korábbi KGB-ügynökként taxisofőrnek álljon – derül ki a Guardian beszámolójából.

Erről maga az orosz elnök lamentált egy sort, amikor is a RIA Novosztyi szerint egy, a Channel One számára készülő, Oroszország történelméről szóló filmben kifejtette, hogy a Szovjetunió felbomlása „a legtöbb állampolgár” számára szerinte „tragédia” maradt.

Végül is mi a Szovjetunió összeomlása? Ez a történelmi Oroszország összeomlása Szovjetunió név alatt

 – fejtegette az orosz elnök, aki korábban a „XX. század legnagyobb geopolitikai katasztrófájának” nevezte a kommunista államalakulat felbomlását.

Vlagyimir Putyin keresetének kiegészítése gyanánt dolgozott sofőrként, elmondása szerint erről egyébként nem szívesen beszél, de azért most mégis megtette.

A Guardian megjegyzi, hogy Putyin igen érzékeny a nyugati katonai ambíciók vélt, vagy valós terjeszkedésére a volt szovjet államok irányában, Oroszország múlt héten például azt követelte, hogy a NATO vonja vissza azt a 2008. évi határozatot, amely szerint nyitva állnak kapui Grúzia és Ukrajna előtt.

(via The Guardian)

Rovatok