Index Vakbarát Hírportál

Kimentették a kigyulladt hongkongi World Trade Center tetejéről az embereket

2021. december 15., szerda 09:32

Az épületből összesen 1200 embert helyeztek biztonságba.

Hongkong egyik felkapott bevásárlóutcájában található az ottani World Trade Center, amelyben nemcsak irodák, hanem lakások is vannak. A 38 emeletes épület aljában bevásárlóközpont és éttermek találhatóak. 

A BBC úgy tudja, hogy az épület alagsori elektromos kapcsolótermében keletkezett a tűz, amely átterjedt az állványzatra, mert a toronyházat éppen felújítják kívülről. Ezután az épület belsejét elborította a füst. Éppen ezért az emberek nem tudják használni a lépcsőházakat sem a meneküléshez. Összesen 13 sérültről tudni, többségük füstmérgezést szenvedett.

A hatóságok a tüzet hármas szintűnek minősítették, az ötös skálán. Egy szemtanú, aki nagy sokára mégis a lépcsőházon keresztül gyalogolt le, és hagyta el az épületet, elmondta, hogy a tetőn és az ahhoz közeli részeken több mint száz ember várta, hogy kimentsék – idézte a South Morning China Post.

A tűzoltók két repülőgépet is segítségül hívtak a lángok eloltásához, és hatalmas létrákkal igyekeztek kimenteni az alacsonyabb szintekről az embereket.

(Borítókép: Égő toronyház tetejéről mentik a fent rekedt embereket Hongkongban. Fotó: Lam Yik / Reuters)

Rovatok