Index Vakbarát Hírportál

Légi összeköttetésről írt alá megállapodást Venezuela és Fehéroroszország

2021. december 18., szombat 07:56

Légi összeköttetésről írt alá megállapodást Venezuela és Fehéroroszország – jelentette be pénteken Nicolás Maduro venezuelai elnök.

Fehéroroszország és Venezuela közötti légiközlekedésről szóló megállapodást írtunk alá. Fehéroroszország Venezuelán keresztül hozzáférést kap Latin-Amerikához és a karib térséghez, Venezuela pedig Fehéroroszországon keresztül a világhoz

– mondta Maduro a fehérorosz-venezuelai bizottság ülésén, amelyet a Venezolana de Televisión helyi televízió közvetített.

Maduro nem közölt részleteket a megállapodásról, ugyanakkor azt a meggyőződését fejezte ki, hogy a légiösszeköttetésnek köszönhetően több turista érkezhet majd a dél-amerikai országba.

A venezuelai elnök szerint a bizottsági ülésen egyéb megállapodások is születtek, így a többi között az élelmiszertermelés, az olajipar, a kereskedelem területén, valamint egy teherautókat és traktorokat gyártó üzem helyreállítása kapcsán.

„Aljakszandr Lukasenka elnök és Fehéroroszország számíthat a Bolivári Köztársaság teljes körű támogatására és szolidaritására” – hangoztatta Maduro.

Mindkét ország nyugati szankciók hatálya alatt áll.

Rovatok