Index Vakbarát Hírportál

Önvezető Teslában szülte meg gyermekét egy amerikai nő

2021. december 19., vasárnap 18:14

Dugóba keveredett és egy önvezető Teslában szülte meg a gyermekét egy nő Philadelphiában.

Yiran Sherrynél akkor indult be a szülés, amikor épp óvodába vitték férjével, Keatinggel a hároméves fiukat, és egy jókora kocsisorban álltak egy philadelphiai külvárosban. A görcsök egyre csak erősödtek, ezért a férfi úgy döntött, hogy átkapcsolja autópilóta-üzemmódba a járművet, és az egyik közeli kórház felé irányítja azt.

A kocsisor azonban csak lassan haladt előre, és látták, hogy nem fognak időben odaérni, ezért a nő az első ülésen szülte meg a gyermekét. A férfi beszámolója szerint a szülés kifejezetten nehéz volt, de próbálta támogatni párját, ahogy csak tudta.

Úgy szorította a kezemet, hogy már azt hittem, össze fogja törni

– idézte fel. 

A kislány végül néhány perccel azelőtt született meg, hogy az autó a kórházhoz ért, a szülészeknek így már csak a köldökzsinórt kellett elvágniuk, amit ugyancsak az autóban tettek meg, később ellátták a kórházban. 

A kislány végül a Maeve Lily nevet kapta, de egy ideig gondolkoztak azon, hogy Tessnek nevezik, az autó gyártója előtt tisztelegve. A cég mérnökeinek ettől függetlenül megköszönték azt, hogy ilyen jó autópilótát terveztek. A szokatlan szülés jó hírt jelent a Teslának, amelynek az utóbbi időben egyre több problémája adódott. Néhány napja Párizsban okozott halálos balesetet egy autójuk, és ez nem az első ilyen alkalom volt már

(via The Guardian)

Rovatok