Index Vakbarát Hírportál

Belarusz diplomatákra támadtak Londonban, egyikük súlyosan megsérült

2021. december 20., hétfő 19:49

A londoni belarusz nagykövetség szerint vasárnap este egy csoport tagjai a diplomatáikra támadtak, valamint az épületet is megrongálták. 

A városi rendőrséget először arról értesítették, hogy az épület előtt egy csoport randalírozik, akik az egyik diplomatát is megtámadták, és arcsérüléseket okoztak neki. A rendőrök azt már csak másnap közölték, hogy egy embert őrizetbe vettek, és nyomozást indítottak az esettel kapcsolatban.

A belarusz külügyminisztérium közölte, hogy a diplomatának sürgős orvosi beavatkozásra volt szüksége, mivel eltört az orra, agyrázkódást szenvedett, és az egyik foga is letört a bántalmazás miatt. 

A közösségi médiában közzétett bejegyzések szerint vasárnap kisebb demonstrációt tartottak a belarusz képviselet épülete előtt. A külügyminisztérium szerint egy radikális, emigránsokból álló csoport, a Nadzeya tagjai állhatnak az incidens mögött. Ezt viszont a csoport képviselői tagadták.

A történtekkel kapcsolatban az Egyesült Királyság minszki nagykövetét is bekérették a belarusz külügyminisztériumba, aki tiltakozott a történtek miatt, és azt követelte, hogy vonják felelősségre az elkövetőket

(via RFE)

Rovatok