Index Vakbarát Hírportál

Ferenc pápa: Azok, akik erőszakot követnek el a nők ellen, sátáni módon cselekszenek

2021. december 20., hétfő 06:54

Azok a férfiak, akik erőszakot követnek el nő ellen, úgyszólván sátáni módon cselekszenek – jelentette ki Ferenc pápa az olasz TG5 tévécsatorna vasárnap este sugárzott egyik műsorában.

A Reuters hírügynökség kiemelte, hogy az egyházfő ritkán használ olyan erős kifejezéseket, mint amilyeneket ezúttal, ebben a témában használt. A műsorban Ferenc pápa három nehéz sorsú nővel és egy férfival beszélgetett.

Az otthonukban, gyakran férjük által bántalmazott nők száma nagyon magas. […] Számomra ez úgyszólván sátáni, mert olyan embert bántanak, aki nem tud védekezni, csak megpróbálhatja kivédeni az ütéseket. És ez nagyon megalázó

 – válaszolta az egyik kérdésre, amelyet egy családjában bántalmazott nő tett fel neki. 

A koronavírus-járvány kezdete óta a pápa többször felszólalt a családon belüli erőszak ellen. Ugyanis a járvány miatti korlátozások következtében számos országban nőtt ezeknek a bűncselekményeknek a száma.

Rendőrségi statisztikák szerint Olaszországban naponta mintegy 90 erőszakcselekményt követnek el nők ellen, s ennek 62 százaléka otthon történik – jegyezte meg a Reuters hírügynökség.

Néhány napja számolt be az Index arról, hogy Ferenc pápa azt ígérte, ismét el fog látogatni Magyarországra a jövőben. A katolikus egyházfő a közelmúltban a koronavírus miatt árván maradt magyar gyerekeknek is segítséget küldött.

(via Reuters, MTI)

Rovatok